KinderRechtenSchool Agenda

Expositie Kinderrechtenschool

In het Stadshuis van Utrecht is een unieke tentoonstelling te bewonderen vanaf 6 november.

Alle geëxposeerde werken zijn door kinderen gemaakt en gaan over kinderrechten. Het zij de resultaten van gastlessen over kinderrechten, waarna kinderen onder begeleiding van een kunstenaar op creatieve wijze uiting geven aan wat kinderrechten voor hen betekenen. De tentoonstelling is te bezoeken op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

Op 20 november, wanneer het Internationale Kinderrechtenverdrag 25 jaar bestaat, zullen de werken op feestelijke wijze gepresenteerd worden.

Tijd: 9:00 – 17:00

Plaats: Stadhuis Utrecht, Korte Minrebroederstraat 2, 3512 GG Utrecht

Viering 25e verjaardag Internationale Kinderrechtenverdrag

Op 20 november is het dan zover, dan vieren we de 25e verjaardag van het Internationale Kinderrechtenverdrag. In de geest van een Culturele Zondag wordt die dag gedoopt tot Culturele Kinderdag, waar onder andere locoburgemeester Everhardt bij aanwezig is.

Op deze bijzondere dag zullen kinderen de kunstwerken en voorstellingen presenteren die zij in het kader van de Kinderrechtenschool hebben gemaakt. Deze presentaties vinden plaats in het Stadhuis van de gemeente Utrecht.

Bovendien ontvangen de scholen die meedoen aan het initiatief de Kinderrechtenschool, en op die wijze aandacht besteden aan kinderrechten, op een feestelijke manier een predicaat van het Kinderrechtenschool-initiatief.

Tijd: 13:30 – 14:30, inloop vanaf 13:15.

Plaats: Stadhuis Utrecht, Korte Minrebroederstraat 2, 3512 GG Utrecht