Meedoen met de KinderRechtenSchool

Wij nodigen alle scholen in Utrecht uit om mee te doen aan het project de Kinderrechtenschool. Op die manier kunt u met uw leerlingen stilstaan bij het belang van kinderrechten en toewerken naar een creatief product waarin leerlingen hun eigen visie op kinderrechten uitbeelden.

Deelname aan het project de Kinderrechtenschool levert u bovendien het Kinderrechtenschool Predicaat op.

Hoe gaat dit te werk?

1. Kies op de website welke gastles u wilt. Ga hiervoor naar “Gastlessen – Kies een Gastles”.
  2. U kunt ervoor kiezen om de leerlingen onder begeleiding van een kunstenaar een creatief product te laten maken. Ga hiervoor naar “Inspirator – Kies een Inspirator”.
  3. U kunt ook ervoor kiezen om zelf met uw leerling een creatief product te maken. In dit geval hoeft u geen inspirator op onze website te kiezen.
  4. Neem contact op met de gekozen organisatie die gastles verzorgt. Vermeld dat u voorlichting wilt in het kader van de Kinderrechtenschool. Geef indien van toepassing ook de naam van de inspirator naar keuze door.
  5. Stem met de gastdocent af welke dag of dagen de gastdocent en indien van toepassing de inspirator in de klas komen.
  6. De gastdocent geeft een voorlichting van 45 tot 60 minuten op de afgesproken datum. De inspirator kijkt mee om te zien hoe de kinderen reageren op de onderwerpen en wat voor vragen zij stellen. Vervolgens gaat de inspirator met de kinderen aan de slag op het afgesproken moment.
  7. Bij alle activiteiten wordt er van uitgegaan dat een leerkracht bij de klas aanwezig blijft.
  8. Van 6 t/m 28 november wordt het creatieve product van de leerlingen tentoongesteld in Stadhuis van Utrecht. Op 20 november is er een feestelijke presentatie van de expositie.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op via: info@kinderrechtenschool.nl

Wat doen andere KinderRechtenScholen...

Benieuwd wat leerlingen van andere Kinderrechtenscholen hebben gedaan? Ga naar Bekijk de projecten om een indruk te krijgen.