Inspirator worden!

Bent u kunstenaar en spreekt de Kinderrechtenschool u aan? Dan nodigen wij u van harte uit om u aan te melden als inspirator bij het project.

Wat levert het u op?

Als inspirator zet u samen met kinderen een maatschappelijk én kunstzinnig product neer. Dit project biedt u een podium als kunstenaar: u krijgt ruimte om uzelf voor te stellen op de website en om daarmee uw werk te laten zien.

De kunstwerken/producten die u samen met kinderen hebt gemaakt, komen in de aandacht te staan via onze website en een expositie in het stadhuis van Utrecht in november 2014. Deze expo krijgt de gebruikelijke reclame verzorgd vanuit de stedelijke marketing. Het is nu een stedelijk project, maar we hopen op landelijke navolging (wat een extra podium voor de inspiratoren betekent).

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Neem dan contact op met de Kinderrechtenschool via: info@kinderrechtenschool.nl

Neem de volgende stappen om inspirator te worden.

Meld u aan via kinderrechtenschool@gmail.com. Wij geven elke inspirator een mooie plek op onze website, waar u uzelf en uw werk kort kunt voorstellen. Wij hebben hiervoor de volgende informatie van je nodig:

1. Uw naam/artiestennaam
  2. Uw website/portfolio
  3. Uw telefoonnummer (dit zal alleen beschikbaar zijn voor de voorlichters en voor de medewerkers van de kinderrechtenschool!)
  4. Uw kunstvorm : waar kun je de kinderen in begeleiden: dans/zang/toneel/schilderen/mozaïek of nog iets anders?

Scholen kiezen van welke organisatie zij een gastles willen ontvangen en welke inspirator zij willen inzetten. De gekozen gastdocent zal contact met u opnemen indien een school heeft aangegeven met u als inspirator te willen werken. Een school kan er ook voor kiezen zelf een kunstwerk te maken zonder beroep te doen op een inspirator.

Plan samen met de desbetreffende gastdocent en leerkracht de datum van de gastles in en van het moment waarop jij als inspirator met de kinderen aan de slag gaat. De gastles en de les van de inspirator kunnen direct achter elkaar plaatsvinden, maar kunnen ook verspreid worden over twee of meerder dagen. Dit wordt in overleg bepaald.

Het hangt van uw kunstvorm en van de planning van de docent af hoeveel tijd u aan de slag gaat met de kinderen. U begeleidt kinderen in het maken van een kunstwerk, presentatie of uitvoering, geïnspireerd op hun visie van de rechten van het kind. De leerkracht blijft te allen tijde bij de klas.

Op 20 november is het Internationale Kinderrechtendag. In Utrecht speelt de expositie een centrale rol in de viering. Het is van belang om als inspirator aanwezig te zijn bij deze viering. U begeleidt de kinderen in hun presentatie of uitvoering van hun werk.

Graag zien wij uw aanmelding tegemoet! Heeft u vragen? Neem contact met ons op via: info@kinderrechtenschool.nl.